3 tips om een passend baantje te vinden in Amsterdam

Wist je dat het voor studenten helemaal niet lastig hoeft te zijn om aan een passend baantje te komen? Zeker in de grote steden als Amsterdam en Rotterdam is de vraag naar studenten groot. Studenten kunnen namelijk ook in de avonduren en bijvoorbeeld in de nacht werken. Iets wat veel ouderen doorgaans niet meer doen. Daarbij zijn studenten relatief goedkoop en flexibel. In dit artikel geven we je drie handige tips om een passend baantje te vinden in Amsterdam.

Tip 1: schakel de hulp van een uitzendbureau in

Het vinden van een baan kan zeker op latere leeftijd behoorlijk ingewikkeld zijn. Veel bedrijven zullen je al snel te oud vinden en bij veel vacatures ben je niet de enige die solliciteert. Om je te onderscheiden en het vinden van een baan makkelijker te maken, kan het inschakelen van een uitzendbureau een slimme keuze zijn. Het uitzendbureau kan je helpen in je zoektocht naar een baan.

Tip 2: laat je omscholen tot een IT’er

De vraag naar IT’ers is momenteel ontzettend groot, ook in Amsterdam! Daarbij worden IT’ers op ieder niveau gevraagd. Het maakt dus niet uit of je MBO, HBO of WO hebt gedaan. Mocht je nog geen opleiding in de richting van IT gedaan hebben, dan kun je jezelf laten omscholen. Zo wordt het makkelijker om aan een baan te komen! Klik hier om meer voorbeelden van IT vacatures in Amsterdam te vinden.

Tip 3: houd je sollicitatiebrief persoonlijk

De kans is groter dat je wordt aangenomen met een persoonlijke sollicitatiebrief, dan wanneer je voor een standaardmodel kiest. Op internet vind je een groot aantal gestandaardiseerde sollicitatiebrieven. Deze werken vaak echter veel minder goed, dan wanneer je zelf beschrijft waarom je geschikt bent voor een bepaalde baan. Je kunt de voorbeelden op internet wel gebruiken als inspiratiebron.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *