4 redenen waarom je een personal coach moet nemen

Het kan zijn dat het een tijdje niet goed gaat. Misschien ben je de balans tussen werk en privéleven kwijt. En dat de spanningen hoog zijn. Op zo’n moment moet je hulp zoeken. In dit artikel word je duidelijk waarom je een personal coach moet nemen.

Toekomstgericht leven

Er zijn momenten dat het niet zo goed gaat. Soms dreig je meteen weg te gaan, maar denkt iets in je dat de dingen een tijdje in balans kunnen worden gebracht. Dat er iets in je zit dat een mentor, een coach is. Als je bijvoorbeeld een tijdgebonden ziekte hebt, hoef je de ziekte niet te laten verdwijnen. Een coach kan je helpen bij het innemen van de positie van gezondheid en welzijn in je eigen leven. Zo’n coach helpt je om het verleden achter je te laten en je te richten op het nu.

Zou het niet geweldig zijn als de meest cruciale delen van het leven door een externe coach zouden worden afgedekt? Het zou zeker geweldig zijn als er iemand met een kristallen bol rondliep. Maar de coach bestaat in jou. Zijn kracht is zijn ware kracht. Je bent misschien op dat punt in je leven gekomen waar je het gevoel hebt dat je nergens tijd voor hebt, dat je door het leven drijft. Er bestaat een persoon die alleen geïnteresseerd is in het verbeteren van je leven. De coach is een persoon die echt in jouw voordeel werkt. We hebben allemaal een groot belang in deze wereld, en een coach is iemand die gedreven is om te werken in het belang van iedereen.

Je bent misschien al een tijdje bezig met het managen van jouw eigen bedrijf. Uiteindelijk wordt het echter te veel en wordt je gezondheid aangetast. Je voelt je moe, versleten. Je hebt er aan gedacht om dit zo te laten voor een nobele zaak: voor een gunstige werkomgeving. Dan zie je tot je eigen verbazing een interne stem fluisteren dat je in een coach moet kijken. Oh nee! Je hebt pech!

Andere kijk op jezelf

Wat moet een coach met ons doen? Wat moet een extern persoon met ons doen? Deze persoon heeft natuurlijk een hele andere kijk op het leven. Het antwoord is vrij eenvoudig. Een externe coach is niet nodig om iemand uit een fantastische fase te halen, bijvoorbeeld de fase waarin hij of zij al geniet van het “goede leven” dat hij of zij heeft. Er zijn veel mensen die al tevreden zijn, die al rijk zijn, want van bepaalde coaches is bekend dat ze door de jaren heen hebben gestudeerd en met wie ze hebben geleefd. Het is niet nodig om “Richard nonsens ons, anders” zul je iets waardevols verliezen. Dus wat doet een goede coach?

Neem hetzelfde geval als hierboven. Die persoon bestaat al in je, en als je nu misschien in deze situatie zit, zul je het moeilijk vinden om in je eentje naar een ander te kijken. De coach is iemand die iets van jou weet en je aan tafel legt. De coach is er niet om over jou te oordelen. De coach is er om te luisteren, om te begrijpen, om te adviseren over wat je moet doen, wat je niet moet doen, en ook om te begrijpen hoe je je voelt over jezelf en hoe je probeert om te gaan onder verschillende omstandigheden. De coach is afkomstig uit de zakelijke wereld, die heel anders is dan het persoonlijke leven. Daarom kan de coach die je toegang geeft tot een coach professional veel beter antwoorden dan een coach. Een persoon als een coach professional en die persoon die coacht is in staat om de zorgen van de klant te filteren en te begrijpen. Daarom kan hij een cliënt goed begeleiden. Maar dat is ook de reden waarom er een professional en een amateur-coach is. De professional kan de amateur opleiden om hetzelfde te doen. In dit opzicht is er bij de marketing van een netwerkmarketingbedrijf behoefte aan beide.

Richting krijgen

Het is moeilijk om door de strijd van het leven te komen zonder een richting, maar er is behoefte aan hulp bij het omdraaien. Een van de redenen voor het ontbreken van snelle antwoorden op een mogelijke ramp in het leven van een individu is de afwezigheid van een richting. Er zijn echter bepaalde situaties waarin een persoon er goed aan zou doen om een coach te krijgen.

Ga vandaag nog naar je leven kijken. Kom te weten waar je staat en waar je mee bezig bent. Leer jezelf kennen. De meesten van ons zijn echter nog in leven: het is waar we zijn op het moment van crisis, waar we het meest te lijden hebben, waar we staan en waar we naartoe willen. De plaats waar we zijn is ons verleden en onze overblijfselen. We leven in de tijd, en de meeste mensen redden hun toekomst voor de toekomst. Ik geloof dat je dit eenvoudig zult vinden, maar je hoeft alleen maar te observeren – en de kunst van het observeren kan de antwoorden brengen.

Nieuwe stappen

Afhankelijk van het werk dat je doet, wil je misschien een persoonlijke coach hebben. Bepaalde taken zijn bijna onmogelijk zonder een levenscoach. Als je bijvoorbeeld van plan bent om een eigen bedrijf te beginnen, ben ik er vrij zeker van dat je niet wilt spartelen. Je zou een idee moeten hebben van je bedrijf. Ook hiervoor kan je goed een coach inschakelen.