5 flexibele bijbanen voor studenten

Als student zijn er een hoop bijbanen te vinden. Het is echter vooral belangrijk dat je een baan vindt die bij je past. Als student kan het namelijk lastig zijn om een baan te combineren met school. Iedere student kent het wel; je nieuwe rooster staat pas een week van tevoren online waardoor je in de knoei komt met de werkplanning. Is dat nodig? Hieronder vertellen wij je bij welke 5 banen dat in ieder geval geen probleem is.

Logistieke banen

Er zijn een hoop logistieke banen beschikbaar voor studenten. In de logistiek breng je goederen naar de plaats van bestemming. Eveneens is het mogelijk dat je producten in een magazijn sorteert. Als je logistiek vacatures bekijkt zul je zien dat er veel te vinden is voor studenten, maar dat er ook hoge functies zijn binnen de logistiek. Dat betekent dat als je de werkplaats erg leuk vindt, je eventueel door kunt groeien binnen het bedrijf.

Horeca

Werken in de horeca is erg geschikt voor studenten. Er zijn namelijk verschillende soorten horecagelegenheden waar je als student aan de slag kunt. Misschien heeft een lunchroom jouw voorkeur omdat je dan op zaterdagmiddag werkt, of je werkt liever in een restaurant omdat je daar doordeweeks in de avonden kan werken. Een andere optie is biertjes tappen in een kroeg of je favoriete club, zodat je werk en uitgaan kunt combineren.

Promotiewerk

Aan de slag gaan als promotiemedewerker is ideaal als het gaat om het woordje: flexibel. Vaak kun je op de dag zelf nog invullen of je kan werken, tot op het uur nauwkeurig. Het geeft dus niet wanneer jij een drukke schoolweek hebt, of spontaan een weekendje weggaat, want dan vul je in dat je niet meer beschikbaar bent. Geen probleem, tenzij je al bent ingeroosterd, dan moet je eerst vervanging regelen. Gelukkig werken er meestal rond de 300 studenten bij een bureau dus er is altijd wel iemand die je shift kan overnemen.

Postbezorger

In de winter is het misschien een beetje koud, maar daar zijn sjaals voor! Post bezorgen is een baan die goed past binnen het rooster van een student. Je kan het namelijk voor je colleges doen. Zo kom je niet in de knoei met schoolroosters. Daarnaast leer je misschien de stad kennen als je er net naartoe bent verhuisd voor school bijvoorbeeld.

Tuinbouw

Studenten die van aanpakken houden kunnen terecht in de tuinbouw. Het is zwaar werk en daarom is er veel vraag naar jonge, fitte studenten die de handen uit de mouwen steken. Dit werk kan je gemakkelijk in het weekend doen, of op een doordeweekse dag als je vrij bent. Het is geen probleem als je bijvoorbeeld alleen op zaterdag en in de vakanties kan werken.

Hoe vind je een baan?

Nu je een idee hebt van leuke en flexibele banen die bij jouw studentenleven passen, rest natuurlijk de vraag waar je zo een baan vindt. Daar zijn verschillende manieren voor. Welke dat zijn noemen we hieronder op.

  • Via een uitzendbureau kun je een baan vinden. Veel studenten denken dat dit alleen geldt als je een fulltimebaan zoekt, maar ook voor bijbanen kun je er terecht. Tegenwoordig is het gemakkelijk om via een online uitzendbureau een baan te zoeken. Je typt bijvoorbeeld: bijbaan helmond. Dan krijg je het aanbod aan bijbanen te zien.
  • Google werkt ook voor het vinden van een bijbaan als een bedrijf niet is ingeschreven bij een uitzendbureau. Je kan dan zoeken op bijvoorbeeld: bijbaan eindhoven. Het risico is hier wel dat je ook andere resultaten krijgt die niet relevant zijn voor jou.
  • Op de ouderwetse manier kan het ook, vraag eens in je omgeving of iemand nog een leuke baan voor je heeft. Zo heb je meteen een leuke collega die je al kent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *