Beroepen met de meeste baankans

Bij het kiezen van welk beroep jij wilt uitoefenen zijn er verschillende factoren die meespelen bij het maken van een goede keuze. Het belangrijkste is natuurlijk dat je voor iets gaat waar je blij van wordt. Iets waarvoor jij elke dag je bed uit wilt gaan. Maar factoren als hoge werkgelegenheid, loon en kans op doorgroeimogelijkheden zijn ook niet onbelangrijk. Er zijn een aantal beroepen waar op dit moment veel vraag naar is en weinig concurrentie in zit. Dus dat er genoeg banen zijn voor alle mensen die hetzelfde beroepen uitoefenen als jij. In de volgende vijf beroepen zit je voorlopig veilig:

Servicemonteur/onderhoudsmonteur
Als monteur ben jij de technicus die apparaten onderhoudt en repareert. Je bent niet alleen bezig met het technische gedeelte van belangrijke machines zoals cv-ketels, ziekenhuisapparatuur of computers, maar de klant ziet jou het vaakst. Dit betekent dat jij het gezicht van het bedrijf bent voor deze klanten. 


Vrachtwagenchauffeur

Steden groeien en de vraag naar vele producten groeit ook. Je ziet daarom steeds meer vrachtwagens met goederen op de weg. Jij brengt jouw vracht van a naar b. Je hebt een strakke planning en je moet soms extra voorzichtig zijn met de lading. Wel is het zo dat wanneer je internationaal rijdt, je soms wel dagenlang onderweg bent en bijvoorbeeld alleen in het weekend thuis bent. 

Planner

Als planner ben je bezig met het maken van personeelsplanningen en het indelen van medewerkers. Ook houd jij je bezig met vrije dagen en vakantie-uren. Het voordeel van dit vak is dat bijna elke organisatie hiermee te maken heeft. Zeker in bouwbedrijven, die bijvoorbeeld in ploegen werken en samenwerken met andere partijen is het erg belangrijk een gestructureerde planning te hebben.

Verpleegkundige

Als verpleegkundige kun je aan de slag in onder andere in het ziekenhuis. Je ondersteunt een persoon die een medische behandeling ondergaat en ziet erop toe dat alles goed gaat. Jouw taken variëren sterk en zijn afhankelijk van jouw werkplek. Denk bijvoorbeeld aan wondverzorging, medicatie toedienen, maar ook het noteren van behandelplan en het bijhouden van dossiers. 

Basisarts

Als je na de studie geneeskunde niet verder wilt studeren in een specialisatie, kun je meteen aan de slag als basisarts. Vaak werk je je dan onder een medisch specialist. Ook kun je met deze opleiding aan de slag als onderzoeker en kun je bijvoorbeeld medicijnenonderzoek gaan doen.