Binnenkort solliciteren? 3 originele manieren om aandacht te trekken

Solliciteren is gewoon hard werken hoor! Zo moet je voor jezelf opstellen wat je leuk vindt, moet je je cv updaten en moet je je goed verdiepen in de bedrijven. Naast dit alles is het ook van belang dat je opvalt tussen de andere sollicitanten. Naast alle competenties die je hebt is het natuurlijk ook belangrijk hoe je overkomt. Hieronder lees je 3 manieren om de aandacht te trekken, zodat de kans groter wordt dat je binnenkort je nieuwe baan hebt.

1.      Maak een 2D animatie

Heb je wel eens overwogen om een 2D animatie te laten maken? Wellicht heb je hier niet als eerste aan gedacht, maar met een 2D animatie kan je binnen twee minuten goed uitleggen wie bent en wat je tot nu toe hebt bereikt. Het grote voordeel aan een 2D animatie is dat een video beter wordt onthouden dan een stuk tekst. Uit onderzoek blijkt namelijk dat zestig procent van de kijkers zich een dag later kunnen herinneren wat er gecommuniceerd werd. Bij tekst was dit slechts tien procent!

2.      Maak een eigen website

Misschien zit je hier niet aan te denken, maar door een eigen website te maken laat je letterlijk zien dat je werk maakt van je sollicitatie. Wel is het lastig aan te geven waarom je bij een werkgever past. Focus je daarom niet alleen op je website, maar gebruik het als doorverwijzing als de recruiter meer over je te weten wilt komen.

3.      Maak het gekker dan gek

Een cv wat is eetbaar is; dat kan toch niet waar zijn? Op internet vind je tal van websites waar je je het eten kunt personaliseren, waardoor je een persoonlijke tekst hier in kwijt kan.

Verder is het ook leuk om een koffiemok te versturen naar je nieuwe werkgever. Een mok wordt altijd gebruikt en zo word je altijd herinnerd als een vacature vrijkomt.