Boekhouder Assen

Bij elke onderneming komt wel boekhouding te kijken. Boekhouding is een verzamelnaam voor alles betreft financiële handelingen. Het bijhouden, ordenen en structureren van de boekhouding kan erg veel tijd in beslag gaan nemen. Al helemaal als je bedrijf steeds meer groeit. Deze tijd kan je misschien beter benutten aan andere werk gerelateerde zaken. In dit geval kan je een boekhouder in Assen aan nemen om er voor te zorgen dat jij meer tijd hebt om te besteden aan deze zaken. Zo besteed je de boekhouding uit.

Wat doet een boekhouder?

Een boekhouder in Assen is verantwoordelijk voor de boekhouding van jou bedrijf. Denk hierbij aan administratie bijhouden en het opstellen van facturen. Maar ook het bijhouden van de debit-uren en credit-uren. Verder houd een boekhouder ook de salarisadministratie bij. Daarnaast zorg je als boekhouder ervoor dat de maandelijkse en jaarlijkse BTW aangiftes goed worden geregeld en aan het einde van elk boekjaar stel je de balans en jaarrekening op. Verder geeft een boekhouder advies over wanneer het slim is om te investeren of juist niet. Een andere taak van een boekhouder is het opsplitsen van alle inkoop en verkoopfacturen. Zaken waar je je geen zorgen meer over hoeft te maken als je een boekhouden in dienst neemt zij onder andere:

  • Facturen
  • Uitgaven
  • Inkomsten
  • Belasting
  • Jaarlijkse aangiftes

Voordelen van een boekhouder

Er zijn veel verschillende voordelen aan het nemen van een boekhouder. Ten eerste is dat een last die van je schouders valt. Jij hoeft niet meer na te denken over administratie, facturen en BTW aangiftes want dit wordt nu voor je gedaan. Hierdoor heb je ook meer tijd om tijd te investeren in andere werk gerelateerde zaken. Een ander groot voordeel is dat je nooit meer teveel belasting betaald. Omdat een specialist voor jou aan het werk is hoef je je ook niet druk te maken over boetes aangezien en boekhouder altijd op tijd de belastingaangifte dient te doen. Verder kan een boekhouder belastingadvies geven en u op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen. Zo kan je hier rekening mee houden in de financiën. Een boekhouder bespaart je dus niet alleen tijd maar ook geld. Woon je in de buurt van Assen? Dan is een boekhouder in Assen wel zo handig!

Het opstellen van een jaarrekening

Naast alle bovenstaande taken kan een boekhouden ook een jaarrekening voor je opstellen. Een jaarrekening is als het ware het resultaat van ondernemen met een goede visie. De jaarrekeningen worden gezien als een soort geschiedenisboeken. Het gaat namelijk om het verleden. Echter kan je wel veel leren van jaarrekeningen. Je kan zien welke keuzes positief en welke keuzes negatief waren voor de bankzaken. Ook kan je vaak in één opslag zien of je financieel gegroeid bent of juist niet. Als je jaarrekeningen van een aantal jaren op een rijtje zet kun je hier een lijn door treken. Zo kan je zien of er een stijgende, dalende of variërende lijn in zit. Met deze gegevens kan je een plan opzetten over hoe je het het volgende jaar aan gaat pakken. Jaarrekeningen zijn daarom een ideaal hulpmiddelen om je te helpen bij het evalueren van het afgelopen jaar. Ook kan je zien wat wel en niet heeft gewerkt. Hierbij kan je ook rekening houden met je plannen voor het aankomende jaar.