De expat psycholoog kan je begeleiden

Lang niet iedereen heeft de luxe dichtbij huis te werken. Veel mensen moeten elke dag uren reizen. Er is echter ook een groep werknemers die er vaak bewust voor kiest in het buitenland te gaan werken. Uiteraard zoekt men daar dan ook tijdelijke huisvesting. Wat nu als je ver van Nederland werkt en al langere tijd niet lekker in je vel zit? Die afstand was vroeger wellicht een probleem, tegenwoordig allang niet meer. Er zijn immers genoeg mogelijkheden om online therapie wereldwijd te krijgen.

Werkgerelateerde problemen

Misschien voelde je je al niet helemaal lekker toen je nog in Nederland woonde en werkte. Je dacht dat het wel ging en dat het iets tijdelijks was. Maar éénmaal in het buitenland merkt dat het niet verbetert. Je bent er soms erg somber onder. Soms denk je dat het erger is geworden sinds je bent vertrokken.

 

Een andere situatie is ook mogelijk. Je zat goed in je vel toen je vertrok maar je vindt het juist lastig om met die nieuwe situatie om te gaan. Je woont immers verder weg van vrienden en familie, wellicht ook op afstand van je partner. Wanneer je langere tijd in een andere cultuur leeft, kan dat ook problemen veroorzaken. Misschien keek je er van tevoren enorm naar uit, maar valt het in de praktijk heel erg tegen. Dichtbij heb je bijna niemand om erover te praten. In het buitenland zijn je collega’s vaak de mensen die fysiek het dichtst bij je staan. Maar als je liever niet tegen je collega’s vertelt dat het niet zo lekker gaat, zit je in een lastig parket. Gelukkig is er ook online psychologische hulp voorhanden.

De expat psycholoog werkt overal

Het zal je vast geruststellen dat ook in jouw situatie begeleiding mogelijk is, ook als bellen niet altijd kan. De expat psycholoog werkt via Skype, FaceTime, chat en mail. Er is dus altijd een mogelijkheid, ook als je onregelmatige diensten hebt. Wellicht helpen een paar gesprekken je al er anders naar te kijken, er anders mee om te gaan. Je kunt vaak meer dan je zelf denkt. Bevalt deze begeleiding je goed en heb je behoefte aan meer gesprekken? Ook vanuit Nederland kan je deze sessies uiteraard gewoon voortzetten. Dat is dus nóg een voordeel van deze manier van coaching of begeleiding. Terwijl jij je over grote afstanden verplaatst, blijft jouw online expat psycholoog online beschikbaar.

Expat psycholoog begeleiding

Als je kiest voor Skype-sessies kan je elkaar zien. Daardoor boots je eigenlijk de situatie na waarin je in de werkkamer van de psycholoog zit. Gezichtsuitdrukking en mimiek zijn net zo zichtbaar als wanneer je samen in een kamer zou zitten. Bij de andere manieren van online begeleiding is dat niet het geval. Door zijn ervaring en de juiste vraagstelling komt de expat psycholoog zeker ook waar hij moet zijn om jouw herstel in gang te zetten.