Hoe je het beste als bedrijf aan medewerkers kan komen

Wanneer het goed gaat met een bedrijf zal al snel de drang komen om mensen aan te nemen. Het is een goed signaal. Het kan soms wel een vraagstuk worden hoe je aan goede medewerkers komt voor je bedrijf. Er zijn verschillende mogelijkheden. We delen graag onze tips. Er zijn veel opties om een goede persoon te vinden om de vacature te vervullen. Laten we snel van start gaan. 

 

Online een vacature plaatsen 

 

De meest eenvoudige manier om veel mensen te bereiken vandaag de dag is door een advertentie op het internet te zetten. Plaats op de eigen website een bericht dat er een vacature is bij het bedrijf. Er zijn ook plekken om online de vacature te plaatsen op andere websites. Het kan gaan om marktplaats en ook om specialistische vacaturesites. Hier is het mogelijk om dan te adverteren op deze sites om zo een geschikte kandidaat te vinden. UIteraard mogen we het social media niet vergeten. Er zijn verschillende facebook groepen om de baan te plaatsen. Het kan een groep zijn voor banen en ook een lokale groep. 

 

Offline de juiste match vinden

Het is ook mogelijk om op de meer traditionele manier de juiste persoon te vinden voor jouw vacature. Denk aan posters afdrukken om op te hangen in de winkel of op kantoor. Ook flyers doen het goed om mensen mee te laten nemen. Daarnaast is het slim om binnen het eigen netwerk een balletje op te gooien dat er een vacature is binnen het bedrijf. Het is zo mogelijk om een warme aanbeveling te krijgen. De persoon kent je zeer waarschijnlijk al en weet dus ook of de voorgestelde persoon een goede match kan zijn met jou en het bedrijf. Op die manier kunnen er snel stappen gezet worden.