Wat komt er kijken bij het opzetten van een webshop

Een webshop opzetten is een droom van steeds meer mensen. Iedereen wil graag met een minimaal budget starten om uit te groeien tot de volgende Amazon of Bol.com. Hoewel een grote shop aantrekkelijk lijkt is het goed om klein te starten. Door minimaal te starten is het mogelijk om snel wijzigingen door te voeren. Het is vaak een leerproces en dus helemaal geen gek idee. Start met het minimaal nodige om dan verder te groeien. 

De software 

De basis van de webshop is de programmatuur voor de website. Het is mogelijk om te kiezen uit verschillende pakketten. Je kunt een complete shop huren bij verschillende aanbieders. Ook is het mogelijk om zelf een webshop op te zetten. Hiervoor heb je dan wel goede en snelle hosting nodig. Kijk hoe eenvoudig het is om producten toe te voegen om zo te starten. 

De producten

Ook is het belangrijk om een leverancier te hebben voor de shop. De producten moet je vervolgens in huis of in een garage opslaan. Wanneer ze bestelt worden is het tijd om ze te versturen. Begin met een kleine voorraad om uit te testen wat het beste draait. Ook kun je eerst een aantal producten toevoegen om vervolgens de voorraad in te kopen als de bestellingen binnenkomen. Een Dymo 99012 adresetiketten machine is dan handig. Het ziet er professioneel uit als de adressen op de dozen geplakt worden voor verzending. 

Een slim retourbeleid

Het wordt voor steeds meer webshops gemakkelijker om spullen terug te sturen. Het lijkt leuk, maar is natuurlijk niet goed voor een webshop. De webshop eigenaar wil spullen verkopen en niet terugkrijgen als de verpakking al kapot is en het niet meer verkocht kan worden. Zorg daarom voor een goed retourbeleid. Houd rekening met de wetten en bescherming van de consument.