Nieuwbouwwoning stucen of behangen?

Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe woning! En je hebt ook nog eens een nieuwbouwwoning, waardoor je niet veel meer hoeft te doen aan je woning. Een van de dingen die wel nog moet gebeuren is natuurlijk verhuizen. Volgens een ervaren verhuisbedrijf uit Weert weten mensen vaak niet wat ze moeten doen met de muren van hun nieuwe woning? Deze zijn vaak nog niet afgewerkt. Dus ze staan voor de vraag of ze deze gaan stucen of behangen?

Het belang van een nette muur
Als mensen een nieuwbouwwoning hebben, denken ze meestal dat stucwerk beter en mooier oogt dan behang. Toch is dit niet altijd het geval. Soms oogt behang net zo netjes als stucwerk en afhankelijk van welk behang je kiest kan het nog goedkoper zijn ook. Daarom is het goed om voor jezelf af te wegen of je liever gaat stucen of behangen. De afwerking van je wanden is namelijk bepalend voor de sfeer in je huis. Als je muren er rommelig uitzien en niet mooi afgewerkt zijn, zorgt dit er gelijk voor dat je huis rommelig oogt. We zetten de voor- en nadelen van stucen en behangen voor je op een rijtje.

Voor- en nadelen
Stucwerk geeft een erg mooie afwerking in je woning. Wel heb je met stucwerk het risico dat er zichtbare scheuren in komen, ook nadat het is gestuct. De scheuren zijn niet ernstig, maar het is wel enorm zonde aangezien stucwerk redelijk prijzig is. Daarom kun je ook kiezen voor behang dat hetzelfde oogt als stucwerk. Het voordeel hiervan is dat je eventuele scheuren niet ziet. Een eis hiervoor is natuurlijk wel dat de wanden behangklaar moeten zijn en dit is in nieuwbouwwoningen niet altijd het geval. Beschadigingen in muren kunnen door behang heen zichtbaar zijn. Kies daarom altijd voor behang dat oogt zoals stucwerk, dit is vaak iets dikker dan regulier behang. Kleine beschadigingen zie je met dit behang niet.

Zelf stucen
Veel mensen kunnen zelf behangen, dit hoef je dus niet altijd aan een professional over te laten. Dit geldt ook voor stucen. Als je hier geen verstand van hebt, kun je het beter laten doen door een stukadoor. Maar als je dit zelf kunt, is het het beste om dit zelf te doen omdat stucen nogal prijzig is. Ben je zelf stukadoor en op zoek naar werk? Neem dan een kijkje bij vacatures voor stukadoor. Dan kun je buiten het stucen van je eigen nieuwbouwwoning ook de woning van anderen gaan stucen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *