De populairste sectoren in techniek.

De arbeidsmarkt ontwikkelt zich positief voor werkzoekenden in verschillende beroepssectoren. Het aantal vacatures blijft stijgen en dit zal naar verwachting verder toenemen. Werkgevers zijn momenteel vooral hard op zoek naar mensen met beroepen als vrachtwagenchauffeurs, docenten Nederlands, zorgmedewerkers, elektromonteurs, koks en IT consultants, blijkt uit cijfers van Randstad. Ook is er nog altijd schaarste aan personeel in de technische sector en in deze krappe arbeidsmarkt hebben ook veel werkgevers een tekort aan technisch personeel en er staan veel technische vacatures open. Onderstaand worden er een aantal populaire sectoren in techniek uitgelicht. 

 

Bouwkunde

Bouwkunde is de overkoepelende term voor alle kennis en techniek wat verbonden is aan het bouwen van woningen of huisvesting tot aan utiliteit en andere gebouwen.

 

Civiele Techniek

Civiele techniek heeft het doel om de mobiliteit en bereikbaarheid van een land te bevorderen door het ontwerpen, realiseren en onderhouden van objecten aan de grond. 

 

Werktuigbouwkunde

Werktuigbouwkunde is een technische vakgebied wat gericht is op het bedenken, ontwerpen en verbeteren van dynamische voorwerpen of industriële producten en processen.

 

Installatietechniek 

Installatietechniek omvat vakgebieden waarin diverse technieken die gebonden zijn met industrie en bouw die worden samengesteld tot een functioneel geheel.

 

Elektrotechniek

Elektrotechniek is een technische vakgebied. Hieronder vallen toepassing van elektriciteit en elektromagnetische velden. 

 

Dit zijn slechts een aantal van vele vakgebieden waar talloze technische banen in te vinden zijn. Ben je nou op dat punt in je carrière waarop je het gevoel hebt dat je klaar bent voor verandering of dat je gewoon nieuwe kansen wilt of ben je een student die niet weet wat de ‘juiste’ keuze is. De bouwsector is een van die bedrijfstakken die altijd open staat voor iedereen die die verandering wil doorvoeren en kent veel toonaangevende werkgevers. 

 

De technische sector is actief op zoek naar nieuw talent en zal je keuze de moeite waard laten zijn. Als je graag met je handen werkt en als deze verschillende vakgebieden je aanspreken, biedt een carrière in de techniek levensveranderende kansen.