Veel mensen vinden een sollicitatiegesprek behoorlijk spannend, wat niet voor niets is! Wanneer u voor het eerst bij een potentiële nieuwe werkgever komt, heeft u maar een kans om een goede eerste indruk achter te laten. U wilt uw werkgever direct laten zien wat u in huis heeft, zonder overdreven enthousiast te zijn. Wanneer de eerste indruk op uw nieuwe werkgever niet goed is, zal het heel lastig worden om dit in het vervolg van het sollicitatiegesprek nog bij te draaien.

 

Een uitzendbureau kan u helpen bij de voorbereiding op een sollicitatiegesprek, door u zinvolle tips te geven over een dergelijk gesprek. Hoe dient u zich te kleden? Hoe spreekt u uw potentiële nieuwe werkgever aan? Enzovoorts. In dit artikel bespreken we een aantal van deze sollicitatietips, om u een goede start te geven!

 

Hoe kleed ik mij bij een sollicitatiegesprek?

 Veel mensen hebben moeite met het vinden van de juiste kleding voor een sollicitatiegesprek. U wilt niet te netjes gaan, maar moet ook zeker niet ‘underdressed’ op een sollicitatiegesprek verschijnen. Adviseurs van een uitzendbureau zullen u in de meeste gevallen aanraden om u te kleden bij de stijl van een bedrijf. De medewerkers van een timmerbedrijf zullen immers anders gekleed gaan dan de werknemers van een accountantsbureau. Daarbij is het belangrijk om te kiezen voor kleding, die aansluit bij uw functie.

 

Wat moet ik tijdens een sollicitatiegesprek vertellen?

 Naast uw kleding is ook hetgeen u tijdens een sollicitatiegesprek vertelt erg belangrijk voor de indruk die u achterlaat. Een goede sollicitatietip hierbij is dat u niet te standaard moet zijn in uw antwoorden, wees creatief! U zult begrijpen dat vrijwel iedereen aangeeft dat hij of zij een harde werker is met een ruime motivatie om een bepaalde functie uit te voeren. Hiermee onderscheidt u zich dus niet van de andere gegadigden voor een functie.