Met deze tips richt jij een succesvolle onderneming op

Heb jij de ambitie om je eigen onderneming op te richtten? Dan zijn er een hoop factoren waar je rekening mee moet houden. Het hebben van een onderneming klinkt vaak geweldig en je kan er een aardig centje mee verdienen, maar daar moet het balletje eerst voor rollen. En laat de opstartperiode nou net het lastigst zijn. En laat dit artikel daar nou net bij helpen.

Lees verder en kom erachter hoe je de beginperiode soepel doorloopt.

Begin online

Ervan uitgaand dat je een businessplan hebt met een bijbehorende strategie en tactiek, gaan beginnen. Zo niet, dan is het handig om hier eerst nog even naar te kijken.

Online is de nieuwe manier van zaken doen. Een bedrijf kan bijna niet meer bestaan zonder een goede vindbaarheid online. Of nou dat moet ik iets nuanceren. Een bedrijf in een competitieve branche kan bijna niet meer bestaan zonder goede online vindbaarheid.

Daarom is het cruciaal dat je hier zo vroeg mogelijk mee begint. Hoe eerder je momentum opbouwt hoe beter. Als je onderneming actief is in een competitieve branche waar veel marketingbudget in omgaat dan zul je het op het begin zwaar hebben. Dus ga ervanuit dat je concurrenten proberen om jou van de kaart te spelen.

De drie levensvatbare manieren voor online vindbaarheid

Er zijn drie levensvatbare manieren om online gevonden te worden: organische zoekopdrachten via zoekmachines, bekendheid opbouwen op social media en betaald verkeer middels adverteren.

Je kan ervoor kiezen om je volledig in de social media te storten. In dit geval heb je niet per se een website nodig, maar als nog is het wel verstandig.

Bij de andere twee opties (organische zoekverkeer en betaald zoekverkeer) moet je een website hebben om de bezoekers naartoe te sturen. Als je ervoor kiest om voornamelijk betaald verkeer te genereren voor je website dan kan dit en je kunt hier gelijk mee aan de slag.

Bouw je eigen website

Daarentegen, als je organisch (gratis) zoekverkeer wil generen moet je bewijzen aan Google en andere zoekmachines dat jouw website waardig is om getoond te worden. Hier gaat tijd, geld en moeite inzitten, maar het is wel de meest rendabele manier als het eenmaal werkt. Dus begin zo snel mogelijk met het bouwen van je eigen website.

Je kan ook een half om half tactiek doen. Je begint met de betaalde advertenties en tijdens dat je adverteert creëer je content om organisch voor te ranken. Zo ontstaat er na een aantal maanden een wisselwerking waarin je organische zoekverkeer je betaalde verkeersstroom overneemt en je gratis bezoekers ontvangt op je website.

Lift mee op het succes van je concurrenten

Een van de opmerkelijke dingen van ondernemen is, is dat je van tevoren vaak al kan zien wie er succesvol wordt en wie niet. Dit komt omdat succes sporen achterlaat. Het is aan jou om die sporen te herkennen en die op te pakken. Hoe doe je dit het beste? Kijk naar de 3 meest succesvolle concurrenten in jouw branche en ga stap voor stap na hoe ze dat succes hebben behaald.

Als je dit doet dan zie je gaandeweg overlap tussen de stappen die ze hebben genomen. Nu is het aan jou om soortgelijke stappen te verwerken in jou strategie. Succes laat sporen achter. Pak ze op en ga aan de slag.

Begin met het maken van een website, niet vandaag, maar gisteren. En als je het gisteren niet hebt gedaan, dan doe je het vandaag. Succes.