Vergroot je kansen met een zelfstudie.

Of je nou werkzoekende bent met of zonder huidig werk, het kan soms erg moeilijk zijn. Dat werk vinden lastig is ligt in de eerste instantie aan de branche waarin je zoekt, zo zijn er veel branches waar het aanbod personeel zo groot is, dat de bedrijven en werkgevers het voor het uitkiezen hebben en hoge eisen kunnen stellen. Op de 2e plaats ligt de reden bij jezelf, je ben waarschijnlijk erg goed in dat geen wat je doet, je bent eerlijk en altijd op tijd, gedreven en flexibel. Je hebt alles wat een werkgever zoekt in nieuw personeel, maar helaas voor jou ben je niet de enige en is de markt verzadigd en kun je met jou ervaring en deskundigheid in geen andere branche terecht.

 

Je hebt tenslotte je leven (studie en of werkervaring) gewijd aan een bepaalde markt, en daardoor kun je natuurlijk maar moeilijk aantonen dat je ook ervaringen hebt in een andere tak van sport. Toch is het einde niet zoek, en zijn er meerdere wegen op een baan te vinden die bij je past of zelfs een totale carrière switch.

 

Zelfstudie.

Wat je leeftijd en ervaring ook is, iedereen heeft de mogelijkheid om aan zelfstudie te doen. Dit kan je zo breed en small nemen als je wilt, je kunt jezelf nieuwe dingen leren door het lezen van boeken, maar de beste keuze is van het volgen van een thuisstudie, studeren op afstand heeft veel voordelen en je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Ambieer je een compleet nieuwe carrière? Of mis je net die paar vaardigheden zoals bijvoorbeeld omgaan met Microsoft Office, ben je niet assertief genoeg, of wil je je Engels, Frans of Spaans perfectioneren? Hoe je het ook draait of keert er zijn mogelijkheden genoeg.

 

Naast de vele mogelijkheden die er zijn in het volgen van een thuisstudie, heeft het ook een groot voordeel, je nieuwe werkgever zal het ontzettend waarderen als hij weet dat je speciaal om bij hem te komen werken een studie hebt gevolgd. Ook in je huidige baan kan je hier van profiteren, sterker nog veel werkgevers steunen zelfstudie. Je krijgt er tenslotte beter en kundiger personeel mee, sommige werkgevers betalen of vergoeden een gedeelte van je opleiding. Dus ook wanneer je graag een promotie wilt, kun je kiezen voor een thuisstudie en dit zelfs in overleg doen.

 

Een ander voordeel is dat je een zelfstudie makkelijk naast je werk kunt doen, of wanneer je geen werk hebt, in de comfort van je eigen woning een studie volgen, helemaal in je eigen tijd en op je eigen tempo. Er zijn geen toelatingseisen, de diploma’s zijn voor veel zelfstudies erkend door het ministerie en verschillende brancheorganisaties. Het nadeel wat meteen het grote voordeel is, is dat je wel over een stukje discipline moet beschikken, je haalt je diploma of je kunt de studie alleen afronden als je ook echt je best doet, en jezelf aan het leren zet. Dit is voor veel mensen moeilijk, maar denk maar zo, je nieuwe of huidige werkgever zal het ontzetten waarderen, omdat het aantoont dat je een sterke wilskracht hebt, en heel goed beslissingen kunt nemen.

 

Thuisstudie.

Wat de reden ook is, hoe oud je ook bent, en wat je budget ook is, er zijn vele mogelijkheden in het volgen van een thuisstudie. Omdat tegenwoordig alles digitaal is, en het zo makkelijker geworden is voor de onderwijsinstellingen om cursussen en opleidingen aan te bieden vanaf computers, laptops, tablet etc. Zijn ze vaak goed geprijsd. Je kunt alle hulp inschakelen indien nodig, en krijg je een prive docent die je helpt wanneer je vragen hebt. Je kunt overal leren, en wanneer je maar wilt. Onderwijsinstellingen zoals Laudius, NHA, Studieplan, NTI en LOI hebben een groot aanbod in allerlei soorten cursussen en opleidingen. Of je nou een MBO, HBO, Master opleiding wilt volgen, of liever een taalcursus of hobbycursus wilt volgen het kan allemaal.

 

Mocht je het nog niet zeker weten en het moeilijk vinden om een beslissing te nemen, een studie is tenslotte wel even iets dat je moet doen. In dat geval kun je gebruik maken van de opties zoals het aanvragen van een gratis proefles, of een gratis studiegids om alle informatie over een bepaalde thuisstudie in te zien. Kleine en korte cursussen zoals hobby cursussen zijn vrij makkelijk te volgen en ben je meestal met een paar maanden klaar, sommige opleidingen vergen wat meer tijd, geduld en wilskracht. Je moet jezelf goed beseffen, dat als je iets echt wilt, er altijd oplossingen zijn. Klagen heeft geen zin, maar actie ondernemen wel.

Vergroot je kansen met een zelfstudie. art voor www.uitzendbureau-kracht.nl