Vind een passende en leuke baan

Een baan zoeken is niet eenvoudig, je kunt het op verschillende manieren aanpakken. Zo staan er op internet duizenden vacatures. In de zaterdagkrant staan er ook een hoop. Tegenwoordig is social media heel populair hierom gebruiken bedrijven het steeds meer om vacatures bekend te maken. Maar hoe vind je je droombaan? Het is een hele klus maar wees niet getreurd want in dit artikel geven we een paar tips over hoe je een leuke baan vindt die bij je past.

Voorbereiden

Laten we je meteen uit je droom helpen: je droombaan bestaat niet. Het is alleen mogelijk om te zoeken naar een functie die zo goed mogelijk bij je past. Doe daarom zelfonderzoek en bedenk wat je over 5 jaar wilt zijn. Op deze manier houd je je ambities realistisch en maak je je doelen haalbaar. Daarna kun je je pas echt oriënteren naar de baan die je zoekt. Wie weet werk je binnen de kortste keren als receptionist in Amsterdam.

De zoektocht

Om niet te verzanden in de duizenden vacatures is het aan te raden om een plan van aanpak op te stellen over hoe je gaat zoeken. Hier kun je het volgende inzetten: besteed 1 dag aan de selectie van een paar algemene vacaturebanken. Deze bekijk je 2-3 keer per week. Ga ook op onderzoek naar 1 gespecialiseerde vacaturebank binnen jouw vakgebied. Plaats je zakelijk profiel op een zakelijk netwerksite. Op deze manier zien potentiële werkgevers je profiel en kunnen ze je makkelijk bereiken als ze dat zouden willen.

Het moment van de waarheid

Op een gegeven moment is de tijd aangebroken dat je moet gaan solliciteren,  dit doe je pas als je je goed hebt georiënteerd. Zorg ervoor dat je c.v. up-to-date is en maak een mooie en professionele sollicitatiebrief.