Voor werk emigreren naar de Verenigde Staten, waar moet ik op letten?

Wanneer je de kans krijgt om voor je werk naar de Verenigde Staten te emigreren en ervoor kiest om dit te doen, zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Om deze reden zullen wij in dit artikel de meest belangrijke zaken toelichten en een aantal tips geven. Wat bespreken we in dit artikel?
– Hoe zit het met een visa?
– Vervoerskosten eigendommen

Rijbewijs
USAVISUM
Verschillende soorten visa voor de VS: Tijdelijk of permanent
Bij een vertrek naar de Verenigde Staten is het van belang dat je weet voor welke periode je vertrek is. Wanneer je namelijk voor een permanent verblijf naar de Verenigde Staten gaat zal een “greencard” noodzakelijk zijn. Wanneer je maximaal 90 dagen in de Verenigde Staten verblijft is een ESTA (Electronic System for Travel Organization) voldoende. Je kunt een ESTA aanvragen bij E visum service.

Vervoerskosten van eigendom vergelijken
Wat absoluut niet vergeten mag worden zijn de kosten van het vervoer van alle eigendommen naar de Verenigde Staten. Denk bijvoorbeeld aan je gehele inboedel, eventueel je auto en/of andere grote eigendommen. De kosten van het vervoeren van deze middelen kunnen soms flink verschillen tussen verschillende aanbieders. We adviseren dus om altijd goed te vergelijken op basis van prijs en service.

Rijbewijs in de Verenigde Staten
Er van uitgaande dat je een rijbewijs nodig hebt voor het werk dat je in de de Verenigde Staten gaat doen, hebben we deze tip meegenomen in dit artikel. Waar veel mensen die naar de Verenigde Staten gaan emigreren vaak niet goed over na denken is het feit dat je Nederlandse rijbewijs maximaal drie maanden geldig is in de Verenigde Staten. Na het verlopen van deze drie maanden zal je een eenvoudige rijtest uit moeten voeren om in het bezit te komen van een Amerikaans rijbewijs.