De voordelen van studenten als uitzendkrachten

Tekort aan personeel? Dan heeft u er vast al wel eens aan gedacht om de hulp in te roepen van een uitzendbureau.  De voordelen van een uitzendbureau zijn talrijk: Uitzendbureaus hebben meestal een grote database, en een groot bereik, en zijn daarom goed in staat om pieken op te vangen. Bovendien zijn ze gespecialiseerd in het schrijven van vacatureteksten, en kunnen ze u veel administratie uit handen nemen. Heeft u echter wel eens overwogen om een studenten uitzendbureau in te schakelen? De voordelen van studenten als uitzendkrachten zijn namelijk nog veel groter:

1. Lage kosten

Omdat studenten jong zijn, brengen ze lagere kosten met zich mee. Ze zijn relatief goedkoper dan veel andere, oudere uitzendkrachten.

2. Studenten zijn gemotiveerd en leergierig

Enkele uitzonderingen daargelaten, zijn studenten over het algemeen gemotiveerd en leergierig. Hierdoor zijn ze vaak snel ingewerkt. Verder zijn ze enthousiast en energiek, en ze stralen dit bovendien ook vaak uit naar anderen.

3. Studenten zijn flexibel

Studenten zijn over het algemeen vrij flexibel als het aankomt op het inplannen van uren. Ze moeten natuurlijk een bepaald aantal uren per week naar school, maar afgezien daarvan kunnen ze vrij veel werken. Veel studenten werken ook graag op tijden die bij andere uitzendkrachten niet zo in trek zijn, zoals vroeg in de ochtend, laat in de avond, of in de nacht.

4. Studenten hebben een frisse kijk op de wereld

Studenten kunnen u  nieuwe inzichten bieden. Ze komen vaak met verrassende en vernieuwende ideeën en oplossingen voor problemen, waar u zelf wellicht nog niet aan gedacht had.

5. Studenten zijn uw werknemers van de toekomst

Studenten van nu, zijn uw werknemers van morgen. Als u een student nu goed begeleid, kan hij of zij doorgroeien tot een echt toptalent. Wellicht wilt u hem of haar op de lange termijn dan wel een tijdelijk of vast contract aanbieden.

Enthousiast geworden over studenten als uitzendkrachten? XL Studenten Uitzendbureau is gespecialiseerd in het uitzenden van studenten. Neem een kijkje op de website en vraag direct een offerte aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *