Wat moet u doen als u werkloos bent?

Wanneer u plotseling werkloos bent geworden kan dit vergaande gevolgen hebben voor uw financiële situatie. U dient immers nog wel iedere maand uw vaste lasten te betalen, zoals het abonnement voor uw mobiele telefoon, de huurlasten, een eventuele hypotheek, enzovoorts. In zo’n situatie is het allereerst belangrijk om snel weer aan de slag te gaan bij een nieuwe werkgever. Zoek bijvoorbeeld contact met een uitzendbureau om de mogelijkheden in uw situatie door te spreken. Afhankelijk van uw leeftijd, opleiding en ervaring kan een uitzendbureau naar nieuwe banen voor u zoeken. Wat moet u echter doen als u in geldnood komt tijdens deze periode? Wij zetten de mogelijkheden op een rijtje!

Probeer zoveel mogelijk te besparen

Mocht het lastig blijken te zijn om een nieuwe baan te vinden met uw achtergrond, dan is het belangrijk om zoveel mogelijk op uw kosten te besparen. Denk bijvoorbeeld aan het terugdringen van de energiekosten, het oversluiten van een hypotheek, het overstappen naar een andere verzekeraar, enzovoorts. Vaak blijkt dat mensen veel geld kunnen besparen, doordat zij al jaren bij dezelfde aanbieder van gas, water en licht zitten. Op internet vindt u handige vergelijkingstools om te berekenen of dit ook voor u interessant kan zijn.

Geld lenen voor onvoorziene uitgaven

Heeft u direct geld nodig om onvoorziene uitgaven, zoals de aanschaf van een nieuwe televisie of auto, te kunnen bekostigen? Er zijn verschillende instanties die u geld lenen, waardoor u niet naar uw bank hoeft te gaan. Geld lenen via deze website is erg eenvoudig en verloopt in tegenstelling tot het lenen van geld bij een bank razendsnel. Op de website vindt u een overzicht van instanties die geld uitlenen zonder tussenkomst van een bank. Houd er rekening mee dat u ook voor het lenen van geld via deze instanties kosten (rente) moet betalen.