De werkzaamheden van een uitzendbureau zijn sterk uiteenlopend, wat het werk van adviseurs bij een uitzendbureau zo leuk maakt! Niet alleen richt een uitzendbureau op een breed scala aan branches, ook krijgen uitzendbureaus dagelijks te maken met nieuwe situaties van werkloze Nederlanders. De een is bijvoorbeeld een lange tijd uit de roulatie geweest vanwege een ziekteperiode (dit kun je wellicht voorkomen door deze whitepaper te lezen), de ander heeft een tijd niet kunnen werken door een blessure en weer anderen zijn noodgedwongen ontslagen als gevolg van de financiële crisis. Met welk verhaal bent u op zoek naar een uitzendbureau?

Verbinden van werkgevers en werknemers

Uitzendbureaus zien het als hun belangrijkste taak om werkgevers en werknemers met elkaar te verbinden op de arbeidsmarkt. Er zijn altijd partijen op zoek naar nieuwe werknemers, bijvoorbeeld om de productie uit te kunnen breiden. Andersom is er een grote groep werknemers die zoekt naar een nieuwe werkgever om aan de slag te kunnen! Er is immers niks vervelender dan dagenlang thuiszitten zonder vaste inkomsten uit uw werk. Wij leggen de connectie tussen de werknemer en de werkgever, door gebruik te maken van een groot netwerk.

Omscholen van werknemers

Het is niet per definitie mogelijk om een werkloze werknemer te verbinden met een werkgever die op zoek is naar nieuwe mensen. In dit geval kunnen uitzendbureaus werklozen adviseren over de mogelijkheden om zich te laten omscholen. Kies bijvoorbeeld voor een baan als dakdekker, als u voorheen actief was als timmerman. Met een simpele cursus kunt u uw vaardigheden vaak behoorlijk uitbreiden, waarmee u een stuk aantrekkelijker bent voor werkgevers. Des te meer vaardigheden u immers heeft, des te groter de waarde ook zal zijn die u aan een bedrijf toevoegt!

Veel uitzendbureaus werken samen met verschillende instanties die werklozen helpen om zich te laten omscholen. Zo kunnen uitzendbureaus u heel gericht adviseren.